«Ring en venn» gjennom vekstsesongen

Registrer, evaluerer, konkretiserer og gjør en endring.

I Buskap nr. 3 i 2022 snakket Buskap med Magne Idland i Gjesdal kommune, som deltar i Grovfôrprogrammet. Han har et om ønske om å legge en strategi for hvordan grovfôrproduksjonen på garden bør utvikles. 360 tonn melk, 10 ammekyr og en mindre sauebesetning skal brødføs av 260 dekar dyrket mark og 350 dekar innmarksbeite. Per i dag kjøper de inn noe grovfôr, men tror at med bedre driftig av arealene skal det være mulig å øke avlinga. I tillegg er han i gang med noe nydyrking.

Les hele reportasjen fra Busklap 3 i 2022 HER

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.